Mendeleev og det periodiske system

Mendeleev og det periodiske system

Mendeleevs opstilling af Grundstoffernes Periodiske System rangerer blandt de største præstationer inden for kemien.

Bogen fortæller den spændende og medrivende historie om denne den mest berømte russiske kemiker og hans hovedværk, Det Periodiske System. Først og fremmest fortæller bogen dog om manden bag, om hans opvækst, skoletid, ægteskab og videnskabelige karriere.

Læs mere her

Alexander Fleming og penicillinet

Alexander Fleming og penicillinet

Det har med rette været hævdet, at opdagelsen af insulin i 1921, opdagelsen af penicillin i 1928 og opdagelsen af "sulfapræparaterne" i 1932 hører til blandt de største medicinske landvindinger i 1900-tallet.

Af disse har penicillinet reddet flest mennesker og dyr fra at dø. Der findes vel kun få personer på Jorden, som ikke på et eller andet tidspunkt i livet har fået en penicillinbehandling.

Læs mere her

Banting, Best og insulinet

Banting, Best og insulinet

Da det i løbet af sommeren 1921 lykkedes for den canadiske læge F.G. Banting og hans landsmand og assistent, den medicinstuderende C.H. Best at isolere et stof (insulin) fra en bugspytkirtelekstrakt, bragte det fornyet håb til millioner af sukkersyge mennesker verden over.
Bogen beskriver detaljeret de to mænds liv herunder det slidsomme arbejde i laboratoriet.

 

 

Læs mere her

Lise Meitner og spaltningen af uran

Lise Meitner og spaltningen af uran

Den verdensberømte østrigske fysiker Lise Meitners liv blev præget af hendes jødiske baggrund, og af at hun var kvinde i en mandsdomineret forskerverden.
Femten gange blev hun nomineret til en Nobelpris, men opnåede aldrig at få denne blandt alle priser mest eftertragtede. Da hun i 1938 tvinges til at forlade et nazistisk Tyskland, og hermed opgive et nært og mangeårigt....

Læs mere her

Marie Curie og hendes nærmeste familie

Marie Curie og hendes nærmeste familie

Blandt kvindelige videnskabsfolk rager hun op over dem alle. Marya (Marie) Sklodowska, senere Madame Curie - Nobelpristager to gange.

Vi følger hende gennem barndommen og ungdomsårene til mødet med Pierre og deres korte, men lykkelige ægteskab. I tiden sammen giver de i udforskningen af naturlig radioaktivitet menneskeheden det første virksomme.......

Læs mere her

Almen, uorganisk og organisk kemi

Almen, uorganisk og organisk kemi

Lærebog i kemi, som først og fremmest henvender sig til Laborantuddannelserne, men som i årenes løb har vist sig også at være anvendelig for andre kemistuderende. De ca. 2200 stikord med henvisning til den koncentrerede fremstilling af såvel almen som uorganisk og organisk kemi gør det muligt for...

 

Læs mere her